IASL conferentie 2009

Een poosje geleden schreef ik al over de IASL-conferentie in Padua, Italië in september 2009. Dat lijkt allemaal nog heel ver weg, maar de registratie voor deze conferentie is vandaag geopend.

Wat is IASL? Dat is de International Association of School Librarianship, DE internationale vereniging van onderwijsmediathecarissen, -bibliothecarissen, teacher-librarians, researchers en geïnteresseerden in dit vakgebied.

Wat doet IASL? In ieder geval organiseert de vereniging jaarlijks een internationale conferentie waar vakgenoten elkaar treffen, kennis en informatie delen en waar ieder jaar het zgn. research forum plaats vindt: een belangrijk onderdeel van de conferentie, want hier wordt lopend en afgerond wetenschappelijk onderzoek op het vakgebied gepresenteerd. De deelname van Nederlanders aan deze conferentie is tot nu toe altijd zeer beperkt en ik hoop dat dit in 2009 eens gaat veranderen. Voor de prijs hoef je het niet te laten en er zijn minstens 5 andere redenen waarom je (vind ik) zou moeten deelnemen: 1) het is heel erg leuk collega’s uit andere landen te ontmoeten; 2) je leert heel veel tijdens dit soort conferenties; 3) je komt moe maar heel geïnspireerd weer thuis; 4) de IFLA-conferentie vindt de week ervoor plaats, dus een prima reden om e.e.a. te combineren; 5) je kunt je nu al gaan voorbereiden, ook voor wat betreft vervanging in de mediatheek, dus er is geen excuus om te zeggen dat je niet kunt ;-). Zoek je nog meer informatie over IASL 2009, kijk dan even op mijn site.

Tot zover dus deze PR-actie voor IASL 2009.

Binnenkort wordt er een Call for Papers gepubliceerd en iedereen die iets wil delen met collega’s kan een voorstel indienen. Dit kan in de vorm van een zgn. Research Paper, een Professional Paper of een Poster. Maar daarover meer in een volgende post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *