Kip-en-Ei

Zoals beloofd, hou ik iedereen op de hoogte van de reactie(s) van de VO-raad op mijn epistels over de onderwijskundige bijdrage van de mediatheek. Vanochtend vond ik deze mail:
[volledige tekst email verwijderd op verzoek directeur VO-raad op 09-12-2008], waarin de directeur van de VO-raad mij verzoekt adressen van scholen waar de mediatheek een onderwijskundige meerwaarde heeft, te verstrekken, zodat zij zelf hieruit een keuze kunnen maken voor een interview.

Tja, vrolijk word ik hier dus niet van, want de VO-raad begrijpt het niet of wil het niet begrijpen. Er komt maar geen einde aan deze ‘kip en ei’-situatie: we doen het in Nederland niet goed als het om onderwijsmediatheken gaat, daarom blijven de resultaten achter en daarom wordt er niet geïnvesteerd, waardoor er weer geen betere resultaten komen. Dit schiet echt niet op en de vraag is wanneer dat nu eens doorbroken kan worden. Echt niet met een interviewtje in een magazine…

Toch maar via de Ning een oproep gedaan aan collega’s om zich te melden voor zo’n artikel. Ik bezin me op nog andere acties. Wie denkt en doet mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *